HOAXES -Facebook: Εισαγγελέας ερευνά την νομιμότητα ίδρυσης και χρηματοδότησης της πρώτης από την δεύτερη ύψους 475.000 δολαρίων/έτος (συνολικά 510.000 δολ/έτος). Ήρθε το τέλος.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δρ. Δημ. Αντωνίου, ιατρού, PhD (Hon), FRCS

Δημ. Βώκου 6, Χαλκίδα, ΤΚ 34132, τηλ. 693 93 64 918,

dr.dim.antoniou@gmail.com

AΔΤ: ΑΙ 986650/ΤΑ Χαλκίδος

ΕΝΩΠΙΟΝ

1)  Υπουργείου Προστασίας Πολίτη Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα pressoffice@yptp.gr, kepik@astynomia.gr

2)      Υπουργείου Τύπου ΜΜΕ, Σταδίου 27, 10 183 Αθήνα

info@ypes.gr

3)      ΣΔΟΕ (Οικονομική Αστυνομία) Ολύμπου 29, Καλοχώρι, 57009, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

secoff@sdoe kataggelies@sdoe.gr  ministeroffice@minfin.gr

4)      Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης και Διαφθοράς (δια της ΑΔ Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 54121, Θεσσαλονίκη

e-mail: gadthe@hellenicpolice.gr)

5)      Ευρωπαϊκού Εισαγγελέα

6)      Πρεσβειών ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας για τον έλεγχο νομιμότητας της χρηματοδότησης των Γεωργίου Παυλάκη και Ηλία Μόσιαλου, συνεργατών των Hoaxes

Κοινοποίηση:  Αξιοτιμον Κον Πρωθυπουργόν

 

ΚΑΤΑ ΤΗΣ (Α)ΜΚΟ «ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ» "ELLHNIKA HOAXES"

έδρα: Χρυσοσπάθη 2, ΤΚ 54629, Θεσσαλονίκη.

 

ΘΕΜΑ: Έλεγχος νομιμότητας της  ίδρυσης, λειτουργίας, διαχείρισης και  χρηματοδότησης από το facebook ποσού 475.000 δολ/έτος κ.ά. (και συνολικά 510.000 δολ.) της (Α)ΜΚΟ «ELLINIKA HOAXES»: Ανύπαρκτη τη εγγραφή του στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Στον εισαγγελέα προσέφυγε και το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για τους ίδιους παρακάτω λόγους που το αφορούν κι αυτό.

Σε κάθε όμως περίπτωση, η προσφυγή μου (-μας) στην δικαιοσύνη δεν σημαίνει εκ των προτέρων και το άδικο της ίδρυσης και λειτουργίας και χρηματοδότησης των Hoaxes. Μπορεί να αποδειχτούν όλα νόμιμα. Είχα όμως την υποχρέωση προσφυγής  μου στην δικαιοσύνη όταν διαπίστωσα βάσιμες υποψίες και ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΥΠΟΠΤΗΣ νομιμότητας στην δράση της (Α)ΜΚΟ αυτής.

Και εκ του λόγου ότι τα Hoaxes, ως εκ του σκοπού της δράσης των, μπορεί να θεωρηθούν ως ΝΠΔΔ! Εξ` αυτού του λόγου και η υποχρέωση δημοσιοποίησης των γεγονότων.

 

Αξιότιμε Κε Υπουργέ, Κε Εισαγγελέα, Αξιότιμοι Κοι

Από τις αρχές του 2021, με την έναρξη του επιστημονικού μου αντι-εμβολιαστικού αγώνα, υφίσταμαι την ανήθικη παράνομη και πρωτοφανή σε περιφρόνηση της έννομης και ηθικής τάξης, δημόσια διαπόμπευσή μου στο διαδίκτυο από μια παρακρατική, χρηματοδοτούμενη επίσημα από το facedbook, ΜΚΟ, με το όνομα «Ellinika Hoaxes» (https://www.ellinikahoaxes.gr/):

«Η ιστοσελίδα «ellinikahoaxes.gr» ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ), με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ» και έδρα: Χρυσοσπάθη 2, ΤΚ 54629, Θεσσαλονίκη. Αριθμός ΓΕΜΗ: 148271606000.
Αριθμός Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης 
13496

 

Ποιοι είμαστε

Η ομάδα των Ελληνικά Hoaxes, απαρτίζεται από τους κάτωθι:

·         Θοδωρής Δανιηλίδης – Ιδρυτής

·         Δημήτρης Αλικάκος – Αρχισυντάκτης

·         Θάνος Σιτίστας – Senior Editor/Fact Checker

·         Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης – Fact Checker

·         Γιώργος Γιώτης – Fact Checker

·         Στάμος Αρχοντής – Fact Checker

·         Στυλιανός Πουρνής – Fact Checker

·         Σπυριδούλα Μάρκου – Fact Checker

·         Αθανάσιος Περδικόπουλος – Fact Checker

·         Ευτυχία Νάτση – Fact Checker

·         Αντώνης Παπαθανασίου – Fact Checker

https://www.ellinikahoaxes.gr/who-are-we/

Νομική υποστήριξη: Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, ΔΝ – Δικηγόρος Αθηνών (2002), με μεταπτυχιακό (2002) και διδακτορικό στο Ποινικό Δίκαιο (2007) και ειδίκευση σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης. Έχει συγγράψει δύο μονογραφίες Ποινικού Δικαίου, την «Έμμεση αυτουργία» (2007) και την «Άμυνα» (2008), καθώς και πολυάριθμες παρατηρήσεις σε αποφάσεις των δικαστηρίων, που έχουν δημοσιευθεί στον ειδικό νομικό τύπο. Το 2011 διετέλεσε Ειδικός Επιστήμονας στην Νομική του ΑΠΘ.
Με την αρωγή του Media Legal Defence Initiative (MLDI)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ HOAXES

 2020. Έσοδα: 475.600$ από το Facebook. Από τον Απρίλιο του 2019, τα ΕΗ ελέγχουν εικόνες, βίντεο και άρθρα στο Facebook ως μέρος της πρωτοβουλίας του κοινωνικού δικτύου για τον έλεγχο γεγονότων από ανεξάρτητους οργανισμούς ελέγχου γεγονότων. Αυτή η εργασία χρηματοδοτείται από το Facebook. Το χρηματικό ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των πραγματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος.

·         1,750$ από το IFCN για την συμμετοχή στο πρόγραμμα συλλογής και αρχειοθέτησης άρθρων ελέγχου γεγονότων σχετικά με τη πανδημία της νόσου COVID-19, "CoronaVirusFacts Alliance".

·         34,400$ από πρόγραμμα επιχορήγησης του IFCN σε συνεργασία με το Facebook. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με το τίτλο "CoronaFacts Initiative" αφορούσε την ενίσχυση ομάδων ελέγχου γεγονότων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και υλικού ενημέρωσης για την πανδημία της νόσου COVID-19.

https://www.ellinikahoaxes.gr/financing-indepedence/

 

Εξωτερικοί συνεργάτες – Επιστημονικοί σύμβουλοι των Hellnika Hoaxes

1.       Βασιλείου Ευστάθιος – Ιστορικός – Διεθνολόγος

2.       Βασιλείου Μαριάννα – Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, LLM, MBE, Υποψ. Δρ Ιατρικής ΑΠΘ.

3.       Γεωργόπουλος Νίκος, Ορθοπεδικός.

4.       Γωνιάδης Κωνσταντίνος – Ηλεκτρονικός μηχανικός και τεχνικός υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων

5.       Δαρζέντας Αντώνιος – Παιδίατρος – Βρεφολόγος.

6.       Καραιωσηφίδης Φαίδων – Αεροναυπηγός, Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων, Εκδότης περιοδικού Πτήση & Διάστημα.

7.       Καρατζάς Κίμων Ανδρέας – Associate Professor Μικροβιολογίας Τροφίμων, Reading University.

8.       Κλημεντίδης Διαμαντής, Κλινικός Φαρμακοποιός MSc, Ψυχιατρική Κλινική «Αγία Αικατερίνη» και διαχειριστής του clinicalpharmacist.gr.

9.       Μανωλαράκης Μανώλης – Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, διαχειριστής του thehealthlab.gr.

10.   Μακαρονάς Αλέξανδρος, Κτηνίατρος.

11.   Μόσιαλος Ηλίας, καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο

12.   Μπάσδρας Αθανάσιος, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, (διδάκτωρ της ιατρικής σχολής ΑΠΘ)

13.   Νταλούκας Κώστας, Παιδίατρος, Πρόεδρος Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

14.   Παυλάκης Γεώργιος, M.D., Ph.D., Center for Cancer Research, National Cancer Institute

15.   Σιμόπουλος Διονύσης, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

16.   Φλωρίδης Κωνσταντίνος, Βιολόγος.

17.   Χανδρινός Ιάσονας  – Ιστορικός – Δρ. Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας – επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Ρέγκενσμπουργκ (Βαυαρία).

18.   https://www.ellinikahoaxes.gr/scientific-advisers/

 

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΚΟ αυτής

Η ΜΚΟ όμως αυτή ΔΕΝ έχει καν συσταθεί, ούτε αποκτήσει Νομική προσωπικότητα σύμφωνα με τον νόμο (ΑΚ 78 επ.), όπως προκύπτει από το αρ.πρωτ. 197/5-4-2022 έγγραφο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο πιστοποιεί (κατόπιν αιτήσεώς μου) (polarxeio.protodikeiothes@n3.syzefxis.gov.gr),

ότι ΔΕΝ υπάρχει στο βιβλίο του Πρωτοδικείου καταχώρηση ΜΚΟ με τα παραπάνω στοιχεία (βλ.παρακάτω).

Από νεώτερα στοιχεία που περιήλθαν αργότερα σε γνώση μου, προκύπτει ότι η ΑΜΚΟ (αρ. 784 ΑΚ) αυτή κατέθεσε το 2019 αίτηση εγγραφής στο ΓΕΜΗ με αρ. 148271606000 και με ΑΦΜ 996880116 ΔΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, στο Εμπορικό Επιμελητήρια Θες/νίκης, με αλλαγή ονόματος και μετατροπή του Καταστατικού της προηγουμένης ΜΚΟ (όπως η ίδια αναφέρει στο καταστατικό της), η οποία όμως (ΜΚΟ) ήταν κι είναι ανύπαρκτη, όπως το αρ.πρωτ. 197/2022 έγγραφο του Πρωτoδικείου Θες/νίκης πιστοποιεί (βλ.παρακάτω), ήτοι  ότι ΔΕΝ έχει εγγεγραμμένη στο βιβλίο του την ΜΚΟ αυτή…παρόλο που έχει σταλεί στο πρωτοδικείο από την ΑΜΚΟ το ΓΕΜΗ της!….το τι σημαίνουν αυτά νομικά δεν ξέρω..είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Το θέμα είναι σημαντικό, διότι η ΑΜΚΟ αυτή δηλώνει στην ιστοσελίδα της για το έτος 2020, χορηγία 475.000 δολάρια από το facebook και συνολικά 510.000 κι από άλλες πηγές.

H MKO αυτή, όπως έμαθα, λειτουργεί και πριν το 2021, ως ένα είδος «δημόσιου λογοκριτή» και «κριτή» της αληθείας των δημοσιευμάτων κάθε ατόμου, υπό οποιαδήποτε ιδιότητά του στο διαδίκτυο, αναγορεύουσα εαυτήν ως την αυθεντία της αληθείας κι εγκυρότητας.

 

Κατόπιν των παραπάνω πρόσθετων στοιχείων, ΖΗΤΩ από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από τον Εισαγγελέα Οικονομικού εγκλήματος, ίσως σε συναρμοδιότητα με τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, δεδομένου ότι η ΑΣΜΚΟ αυτή, ως εκ τους ΔΗΜΟΣΙΟΥ σκοπού της λειτουργίας της, μπορεί να θεωρηθεί και ΝΠΔΔ.

1.       Να ελέγξουν την νόμιμη ίδρυση και λειτουργία της ΜΚΟ HELLINIKA HOAXES σύμφωνα με το καταστατικό των και τον νόμο.

2.       Να ελεγχθούν η νομιμότητα χρηματοδότησής του και διαχείρισης των κεφαλαίων αυτών, σύμφωνα και με τον νόμο «ξεπλύματος».

3.       Να ελεγχθούν και μου χορηγηθούν το καταστατικό και οι ισολογισμοί της ΜΚΟ αυτής

4.       Να ελεγχθούν οι νομιμότητα χρηματοδότησης και δήλωσης των αντίστοιχων ποσών από τους παρακάτω 3 έλληνες πολίτες του εξωτερικού δια της συνδρομής των αρμοδίων αλλοδαπών αρχών:

5.       Μόσιαλος Ηλίας, καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο

6.       Παυλάκης Γεώργιος, M.D., Ph.D., Center for Cancer Research, National Cancer Institute

7.       Χανδρινός Ιάσονας  – Ιστορικός – Δρ. Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας – επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Ρέγκενσμπουργκ (Βαυαρία).

8.       Να ελεγθούν κι άλλες (Α)ΜΚΟ με το ίδιο αντικείμενο δράσης, οι οποίες έχουν ιδρυθεί από τα ίδια παραπάνω πρόσωπα των Hoxes, ως συνηθίζεται κι όπως φημολογείται (συγκεντρώνω στοιχεία).

9.       Τέλος να ελεγχθεί και οι τυχόν νομικές ευθύνες των δικηγόρου των Hoaxes.

 

 

Χαλκίδα 14-04-2022

Μετά τιμής 

                                                                 Δημ. Αντωνίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

5 σχόλια:

  1. Ήρθε το τέλος. Για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Εάν έχει παραβιαστεί ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε αρχιψέκα, είναι στο ΓΕΜΗ. Αυτό σημαίνει ότι έχει συσταθεί κανονικότατα. Πόσο χαζός είσαι; Αλήθεια... καμία ακόμα βεβαίωση ότι έχεις διδακτορικό θα φτιάξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μου στείλεις τελικά εκείνη την μήνυση βρε μυθομανή, δικομανή με μεσσιανικό σύνδρομο;
    Κωνσταντίνος Νικολάου Μαυρογιαλούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περνάνε αυτά μαυρογιαλούρος, καταλάβαμε τα κίνητρά σου απ' αυτά που γράφεις στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pages