6τάξιο Γυμνάσιο Αταλάντης 1966-72 (έξ «έπαινοι επιμέλειας» )
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ
1. Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αθηνών 1972-1978 «Λίαν Καλώς»
2. Δίπλωμα Eιδικότητας «Γενικής Χειρουργικής», Αθήναι 1986
3. Διδακτορική Διατριβή στην Ανοσολογία του Καρκίνου, Πανεπιστήμιο Αθηνών «Άριστα»
4. Part I FRCS in LONDON 1989
5. Part II FRCS in GLASGOW 1989
6. Part II FRCS in GLASGOW 1993 (FRCS : Fellowship of Royal College of Surgeons of Great Britain)
7. 4 βαθμοί για Μaster Ανωτάτων Μαθηματικών Βιολογικών συστημάτων του Παν/μίου Auckland of New Zealand
8. 2η Διδακτορική Διατριβή, στην 7μελή επιτροπή του Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα «Κβαντική Φυσιολογία»
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
3. Διδακτορική Διατριβή στην Ανοσολογία του Καρκίνου, Πανεπιστήμιο Αθηνών «Άριστα»
4. Part I FRCS in LONDON 1989
5. Part II FRCS in GLASGOW 1989
6. Part II FRCS in GLASGOW 1993 (FRCS : Fellowship of Royal College of Surgeons of Great Britain)
7. 4 βαθμοί για Μaster Ανωτάτων Μαθηματικών Βιολογικών συστημάτων του Παν/μίου Auckland of New Zealand
8. 2η Διδακτορική Διατριβή, στην 7μελή επιτροπή του Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα «Κβαντική Φυσιολογία»
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1) Έφεδρος Αξιωματικός Υγιειονομικού στον Στρατό Ξηράς : 1978-80
Υπηρέτησα και ως ειδικευόμενος Χειρουργός στο 401 ΓΣΝΑ επί ένα έτος (1979-80)
2) Ιατρός Υπαίθρου στα Πολιτικά Ευβοίας : 1981-82
3) Eιδικευόμενος Χειρουργός στο Νοσ/μείο Αθηνών «Ελπίς» : 1982-86
4) Βοηθός στο Ερευνητικό Κέντρο «Γ. Παπανικολάου» του Νοσ/μείου «Άγιος Σάββας» Αθηνών (Δ/ντής Μιχ. Παπαμιχαήλ) : 1986-89, όπου έκανα την Διδακτορική μου Διατριβή στην βασική έρευνα της Ανοσολογίας των Ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου, καθώς και άλλων ερευνητικών εργασιών μου (βλ. παρακάτω).
5) Το 1989 μου απονεμήθηκε με ομόφωνα άριστα από το Παν/μιο Αθηνών, το δίπλωμα της Διδακτορικής μου Διατριβής με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών», ένα αντίγραφο της οποίας σας καταθέτω, η οποία παρουσιάσθηκε στο 3ο Πανελλήνιο Ογκολογική Συνέδριο το 1985 στην Αθήνα.
6) Το 1987 ολοκλήρωσα την ερευνητική μου εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου», η οποία παρουσιάσθηκε στο 4ο Πανελλήνιο Ογκολογική Συνέδριο το 1985 στην Αθήνα.
7) Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του στην Γενική Χειρουργική, επελέγην νόμιμα από το ΣΚΕΙΟΠΝΙ το 1987 για την θέση του Επιμελητού Β` στο νεοιδρυθέν ΕΣΥ στην Θωρακοχειρουργική κλινική του «Αγίου Σάββα», αλλά η πρόσληψή μου απερρίφθη από τον τότε υπουργό υγείας, χωρίς προφανείς και ουδέποτε προβληθέντες σε εμένα λόγους.
8) Μετά απ αυτό, επέτυχα μια μικρή από οικονομικής άποψης, αλλά υψηλής τιμής υποτροφία από το Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (Sutton Branch), όπου συνέχισα την έρευνά μου στην ανοσολογία του καρκίνου του μαστού (Δ/ντής Prof. H. Hall) : 1989-90.
Αποτέλεσμα της ερευνητικής μου αυτής εργασίας, είναι η εργασία μου :
«Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» (αδημοσίευτη ακόμα δυστυχώς και της οποίας καταθέτω ένα αντίγραφο).
9) Senior House Officer (βοηθός χειρουργού) στην Χειρουργική Κλινική του καρκίνου του μαστού στο Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (Fulham Rd. Chealse, Δ/ντής Prof. A Mc Kinna) : 1990-91
10) Στην συνέχεια αφού πέρασα το Part I του FRCS, μελετούσα και δούλευα σε υποχρεωτική εκπαίδευση σε ένα «κυκλικό» (rotational) κύκλο χειρουργικών ειδικοτήτων, για να μπορέσω να δώσω τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του Fellowship of Royal College of Surgeons, το οποίο το απέκτησα το μετά από 5 χρόνια μελέτης κι εξουθενωτικών επαναλαμβανομένων εξετάσεων (12 φορές) το 1993, κι αποτελεί για μένα την υψίστη επιστημονική μου επίδοση κι επίτευγμα μέχρι τώρα.
Το rotational πρόγραμμα εκπαίδευσής μου στην υγιειονομική περιφέρεια Portsmouth και Southampton, περιελάμβανε, εκπαίδευση στις μεταμοσχεύσεις νεφρού και παγκρέατος (Sr Marys Hospital, Prof. H. Lee), ουρολογίας, γενικής χειρουργικής, αγγειοχειρουργικής, εντατικής μονάδας (Southampton Alexander Hosp.), κλπ. : 1990-94
11) Δούλεψα στο ερευνητικό εργαστήριο μεταμοσχεύσεων του Southampton Univ., στην ανοσολογία των μεταμοσχεύσεων επί 6 μήνες, χωρίς όμως επιτυχία.
12) Λόγω κούρασης (δούλευα πάντα περισσότερο από τις 140 ώρες εδβομαδιαίως του συμβολαίου μου) και υποσχέσεων από τον Καθηγητή Μεταμοσχεύσεων του «Λαικού Νοσ/μείου» για πρόσληψή μου στο «Λαικό»-που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ-επέστρεψα στην Ελλάδα το 1994, κι έκτοτε ανεβαίνω τον Γολγοθά της Ιδιωτικής Ιατρικής, αφού απέτυχα να καταλάβω μια θέση λέκτορα Παν/μιο Αθηνών το 1995 (Καθηγητής Κος Γρ. Σκαλκέας) και το 1997 στο Παν/μιο Κρήτης, βρισκόμενος μπροστά σε διαβλητές διαδικασίες με προεπιλεγμένο υποψήφιο, όπως κατέγραψα σε σχετική μου ομιλία με τους καθηγητάς του Παν/μίου Κρήτης (η κασέτα είναι στα χέρια του νυν πρωθυπουργού), ενώ κατέφυγα στην δικαιοσύνη κατά του Γρ. Σκαλκέα για τις παράνομες διαδικασίες στην αντίστοιχη εκλογή στο Παν/μιο Αθηνών (χωρίς αποτέλεσμα φυσικά).
13) Το 2003, με δική μου πρωτοβουλία κι έξοδα και με την παρώτρυνση και υπόσχεση του Καθηγητή Ιατρικής του Παν/μίου Ιωαννίνων Άγγελου Ευαγγέλου ότι θα με αναγορεύσει καθηγητή στο Παν/μιο αυτό, φοίτησα επίσημα για ένα ακαδημαικό χρόνο, και απέκτησα δύο μεταπτυχιακό διπλώματα σε πρόγραμμα Master Aνωτάτων Μαθηματικών στην Μαθηματική Σχολή του Παν/μιου του Auckland of New Zealand, σε δύο courses –τα οποία «πέρασα» με επιτυχία κατόπιν εξετάσεων- στην Μαθηματική Βιολογία-Φυσιολογία και τα Δυναμικά Bιολογικά Συστήματα, όπως από το υποβαλλόμενο πρόγραμμα σπουδών φαίνεται, συλλέγοντας 4 βαθμούς (από τους 12 συνολικά) του Master.
Κι όπως πάντα η υπόσχεση του καθηγητή φυσιολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων να με προσλάβει ως καθηγητή στην έδρα του για την διδασκαλία του Μαθήματος «Μαθηματική Φυσιολογία» και «Μαθηματικά των Βιολογικών Συστημάτων» δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
14) Το 2004, μου κοινοποιήθηκε ο ανίσχυρος φυσικά «διορισμός» μου στον Άγιο Σάββα-τον οποίος δεν είχε υπογράψει ο υπουργός το 1987-μετά από 17 χρόνια ! (βλ. παραπάνω αριθμ. 6) ).
Πολύ Σουρεαλισμός στην καριέρα μου.
15) Από τον Μάρτιο του 2005 έχω υποβάλλει στην 7μελή επιτροπή του Παν/μιου Ιωαννίνων την 2η διατριβή μου με θέμα: «Κβαντική Φυσιολογία», τένα έργο τεράστιο και διεθνώς πρωτοποριακό και πρωτότυπο. αλλά η τριμερής εξεταστική επιτροπή που ορίστηκε ουδέποτε συνεδρίασε και ουδέποτε με κάλεσε σε αξιολόγηση !
16) Το 2007-2011 σπούδασα φιλοσοφία στο Κολλέγιο της Οξφόρδης της Αγγλίας.
17) Από το 2011 Είμαι φοιτητής στο Ανοιχτό Παν/μιο Πατρών στο Τμήμα Ευρωπαικών ΣπουδώνΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ (Courses)
1) Immunology methods : Ερευνητικό Κέντρο «Γ.Παπανικολάου», Αθήναι & Immunology Institute of Royal Μarsden Hospital, London : 1986-92
2) Microvascular Surgery : Warwick University, UK, 1990
3) Radiation Protection, Southampton Univ., 1991
4) Laser Application : Sheffield Univ., 1992
5) Intensive Care Unit : St Mary`s Hosp., Portsmouth, UK, 1992
6) Orthopedic Surgery : Derby Gen. Hosp., 1992
7) Applied Anatomy : Royal College of Surgeons, London, 1990
8) General Surgery : Southampton Hosp., 1991
9) Laser Application : Laser Center, Aθήναι, 1996
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1) Το 1988 έδωσα σειρά διαλέξεων στο Παν/μιο Αθηνών (έδρα Μικροβιολογίας), υπό τον καθηγητή Kον Τζανετήν, με θέμα «Ανοσολογία Ματαμοσχεύσεων»
2) Το 1991 έδωσα σειρά διαλέξεων, στο Παν/μιο του Southampton (καθηγητής Η.Lee) με θέμα : «Ιdiotypic, Anti-idiotypic Antibodies in Renal Transplantation (βλ. σχετική βεβαίωση του Prof. H. Lee).
ΕΧΩ ΣΥΓΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ :
1) «Κβαντική Φυσιολογία». Ένα εκπληκτικό έργο, διεθνούς πρωτοτυπίας, με το οποίο περιγράφω την ανθρώπινη φυσιολογία με αυστηρά μαθηματικά της Κβαντικής Φυσικής και το οποίο
προορίζεται ως η 2η διατριβή μου στο Παν/μιο Ιωαννίνων.
2) «Mathematical Tumour Growth and Tumour-Immune Interactions»
3) Βιολογικά Στατιστικά Μοντέλα στο Παν/μιο του Auckland (στην Αγγλική)
4) Mη-Γραμμικά, μη ολοκληρώσιμα (χαοτικά) δυναμικά συστήματα και η χρήση των στην ιατρική διάγνωση (σε μορφή CD)
5) «Ο Ζωοδότης Καρκίνος», μια πλήρη περιγραφή του καρκίνου από το μοριακό, το εμβρυολογικό, μέχρι το κλινικό επίπεδο (σε μορφή CD).
6) H Διδακτορική μου Διατριβή με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών»,
7) Η ερευνητική μου εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου» (αδημοσίευτη)
8) Η ερευνητική μου εργασία στο Royal Marsden Institute με θέμα :
«Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» .
9) Eνα τεράστιο έργο-το με τίτλο : «Η Παράλληλη εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, των αισθητικών θεωριών και των επιστημονικών θεωριών και της αλληλεπίδρασης αυτών».
10) «Βασικά Θέματα Ερευνητικής Ανοσολογίας του Καρκίνου»
11) «Τα Δάκρυα της Έλλης, Η Ελλάδα στην Τρόικα 2010-12» (πολιτικό),
12) «Western Architecture, with Historic Maps» ( «Ιστορία της Δυτικής Αρχιτεκτονικής»)
13) «Islamic Art, History and Architecture, with Historic Maps»,
14) «Ιστορία των Αισθητικών Θεωριών» (δύο τόμοι),
15) «Ορχούμαι την Οργήν, Η Ελλάδα στην Τρόικα 2012-13» (δύο τόμοι) (πολιτικό)
16) «Για Μια Ελλάδα Μάνα Ιδεών» (πολιτικό)
17) «Ο Λαός γίνεται Αδυσώπητα Σκληρός όταν Νιώσει Δυνατός», Η Τρόικα στην Ελλάδα, 2013-16 (πολιτικό).
3) Radiation Protection, Southampton Univ., 1991
4) Laser Application : Sheffield Univ., 1992
5) Intensive Care Unit : St Mary`s Hosp., Portsmouth, UK, 1992
6) Orthopedic Surgery : Derby Gen. Hosp., 1992
7) Applied Anatomy : Royal College of Surgeons, London, 1990
8) General Surgery : Southampton Hosp., 1991
9) Laser Application : Laser Center, Aθήναι, 1996
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1) Το 1988 έδωσα σειρά διαλέξεων στο Παν/μιο Αθηνών (έδρα Μικροβιολογίας), υπό τον καθηγητή Kον Τζανετήν, με θέμα «Ανοσολογία Ματαμοσχεύσεων»
2) Το 1991 έδωσα σειρά διαλέξεων, στο Παν/μιο του Southampton (καθηγητής Η.Lee) με θέμα : «Ιdiotypic, Anti-idiotypic Antibodies in Renal Transplantation (βλ. σχετική βεβαίωση του Prof. H. Lee).
ΕΧΩ ΣΥΓΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ :
1) «Κβαντική Φυσιολογία». Ένα εκπληκτικό έργο, διεθνούς πρωτοτυπίας, με το οποίο περιγράφω την ανθρώπινη φυσιολογία με αυστηρά μαθηματικά της Κβαντικής Φυσικής και το οποίο
προορίζεται ως η 2η διατριβή μου στο Παν/μιο Ιωαννίνων.
2) «Mathematical Tumour Growth and Tumour-Immune Interactions»
3) Βιολογικά Στατιστικά Μοντέλα στο Παν/μιο του Auckland (στην Αγγλική)
4) Mη-Γραμμικά, μη ολοκληρώσιμα (χαοτικά) δυναμικά συστήματα και η χρήση των στην ιατρική διάγνωση (σε μορφή CD)
5) «Ο Ζωοδότης Καρκίνος», μια πλήρη περιγραφή του καρκίνου από το μοριακό, το εμβρυολογικό, μέχρι το κλινικό επίπεδο (σε μορφή CD).
6) H Διδακτορική μου Διατριβή με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών»,
7) Η ερευνητική μου εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου» (αδημοσίευτη)
8) Η ερευνητική μου εργασία στο Royal Marsden Institute με θέμα :
«Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» .
9) Eνα τεράστιο έργο-το με τίτλο : «Η Παράλληλη εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, των αισθητικών θεωριών και των επιστημονικών θεωριών και της αλληλεπίδρασης αυτών».
10) «Βασικά Θέματα Ερευνητικής Ανοσολογίας του Καρκίνου»
11) «Τα Δάκρυα της Έλλης, Η Ελλάδα στην Τρόικα 2010-12» (πολιτικό),
12) «Western Architecture, with Historic Maps» ( «Ιστορία της Δυτικής Αρχιτεκτονικής»)
13) «Islamic Art, History and Architecture, with Historic Maps»,
14) «Ιστορία των Αισθητικών Θεωριών» (δύο τόμοι),
15) «Ορχούμαι την Οργήν, Η Ελλάδα στην Τρόικα 2012-13» (δύο τόμοι) (πολιτικό)
16) «Για Μια Ελλάδα Μάνα Ιδεών» (πολιτικό)
17) «Ο Λαός γίνεται Αδυσώπητα Σκληρός όταν Νιώσει Δυνατός», Η Τρόικα στην Ελλάδα, 2013-16 (πολιτικό).
Μετά Τιμής
Δημήτριος Αντωνίου