Ιδρύστε Πρόσθετους Νέους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά τον νόμο. Διαγραφείται από του προδοτικούς συλλόγους του Πατούλη, 6Δάκτυλου, Παγώνη, Τζανάκη κλπ.

Ιδρύστε Πρόσθετους Νέους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά τον νόμο. Διαγραφείται από του προδοτικούς συλλόγους του Πατούλη, 6Δάκτυλου, Παγώνη, Τζανάκη κλπ.


 Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 693 93 64 918


ΝΟΜΟΣ 4512/2018

Άρθρο 291

Ιατρικοί Σύλλογοι Έδρα Επωνυμία

1.      Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σωματειακού χαρακτήρα.

 

ΣΧΟΛΙΟ: Δηλ. ο Ιατρικός Σύλλογος ιδρύεται με τις απλές διαδικασίες ίδρυσης ενός απλού σωματείου, όπως περιγράφονται στο αρ. 78 επ. ΑΚ.

 

2.      Ο Ιατρικός Σύλλογος εδρεύει στην έδρα της αυτοδιοικητικής περιφερειακής ενότητας και λαμβάνει την επωνυμία του από αυτήν την περιφερειακή. Μπορεί σε μία περιφερειακή ενότητα να υπάρχουν πλέον του ενός Ιατρικοί Σύλλογοι, από τους οποίους ο σύλλογος που δεν εδρεύει στην έδρα της περιφερειακής ενότητας λαμβάνει την επωνυμία του από την πόλη, που αποτελεί έδρα του δήμου, στον οποίο εδρεύει.

 

ΣΧΟΛΙΟ: Άρα μπορούν να ιδρυθούν σε κάθε περιφέρεια πολλοί ιατρικοί σύλλογοι.

Άρθρο 293

1. Κάθε ιατρός που ασκεί το ιατρικό επάγγελμα στην ελληνική επικράτεια υποχρεούται να είναι εγγεγραμμένος ως μέλος σε έναν Ιατρικό Σύλλογο. 

Άρθρο 295

Μητρώα Ιατρικού Συλλόγου Εγγραφή

3.      Στο μητρώο του Ιατρικού Συλλόγου εγγράφεται ο ιατρός, με αίτησή του, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την κοινοποίηση της βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Πριν την εγγραφή στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο απαγορεύεται η από τον ιατρό άσκηση του επαγγέλματος αυτού. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τους ιατρούς που εγγράφονται στο ειδικό μητρώο μελών, καθώς και για τις ιατρικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές που εγγράφονται στο αντίστοιχο μητρώο.

 

ΣΧΟΛΙΟ: Ο νόμος (αρ.293-4) υποχρεώνει όλους τους ιατρούς να εγγράφονται σε έναν ιατρικό σύλλογο, με ποινή απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματός του.

Η διάταξη όμως αυτή είναι ΑΚΥΡΗ, διότι συγκρούεται με την ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ του αρ.18παρ.2 του Χάρτη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ του 1948, σύμφωνα με το οποίο:

«Ουδείς δύναται να υποχρεωθεί όπως αποτελέσει μέλος μιας ενώσεως!

Η διάταξη αυτή ΥΠΕΡΙΣΧΕΙ του παραπάνω ελληνικού νόμου (αρ.28.1 Συντάγματος)».

 

Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 693 93 64 918


Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages